Praktická stopa 2014

1 (1)Už třetím rokem jsme se zúčastnili setkání stopařů na Vysočině – „Praktické stopy“ v Zahradišti. Pořádá jí už tradičně KZJ ČR a jako obvykle perfektně. Letos startovalo 11 týmů z celé republiky a je potřeba potvrdit jejich výkonnostní růst oproti předcházejícím ročníkům.
Podmínky se nezměnily. Za 35 minut bylo zapotřebí vypracovat stopu 1,5 km dlouhou, 2 hodiny starou, vedenou v terénu a mírné frekvenci. Každá stopa měla svůj příběh, tedy příběh pohřešované osoby. Tomu odpovídaly i předměty, ponechané kladečem. Jejich nalezení nebylo podmínkou, ale vítaným zpestřením.
Během soutěže nás kromě sněhu postihly snad všechny klimatické jevy. Zvlášť sobotní odpoledne bylo výživné. Z dusna a vedra na padnutí jsme se během několika minut ocitli v přívalovém dešti, který trval několik hodin a změnil pole s cesty ve vodní toky. Práce komisařů, dopravního zabezpečení a kladečů přesto pokračovala s naprostou profesionalitou dál. Psi, kteří za dané situace pracovali, přepsali teorie, že za tohoto stavu nelze sledovat stopu.
Nedělní stopy se podařilo dokončit takřka za sucha a tak jsme se mohli sejít v tom, co se povedlo alespoň trochu usušit, na slavnostním závěrečném nástupu.
Ještě jednou díky všem organizátorům a fajn lidem, s nimiž jsme se setkali. Těšíme se na čtvrtý
ročník Praktické stopy !
Dáša s Berry
Dana s Cecilkou
Víťa s Gumpem

Fotky si můžete prohlédnout ZDE